تميز نگه داشتن آشپزخانه و وسايل آن به دلايل بهداشتي اهميت زيادي دارد زيرا بيماري هاي زيادي از طريق وسايل موجود در آشپزخانه به فرد منتقل مي شود. يکي از اين وسايل که بوي دود، رطوبت و چربي اضافه را هنگام پخت غذا جذب مي کند، هود روي گاز است.هود آلودگي موجود در هوا را به سمت خود ميکشد، به همين خاطر داخل هود فضاي مناسبي براي رشد کپکها و باکتريها است. حداقل ماهي يک بار، به ويژه اگر از گريل استفاده ميکنيد، هود را تميز کنيد.
براي اين که هود آشپزخانه درست کار کند، بايد از داخل و خارج تميز شود.
* ابتدا هود را خاموش کنيد.با مواد شوينده خارج و داخل هود را تميز کنيد.
*مراقب باشيد به لامپ و پريز برق هود آسيبي وارد نشود. سپس با آب ولرم و صابون هود را بشوييد.
پنجره فلزي را که چربي به خود مي گيرد در آب ولرم حاوي مواد از بين برنده چربي خيس کنيد تا چربي ها پاک شود يا اين که با کمک برس هر ? طرف آن را بشوييد و قبل از اتصال مجدد کاملا خشک کنيد.همچنين ،يک دستمال آغشته به نفت هم به سادگي ميتواند هرگونه رد چربي را از بين ببرد.
* فيلترهاي فعال زغالي که قابل شست و شو نيست بايد عوض شود.زغال با کثيف شدن اثر خود را از دست مي دهد بنابراين هر سال و اگر زياد پخت و پز مي کنيد، هر چند ماه اين فيلترها را تعويض کنيد. فيلترهاي متاليک را ميتوانيد به آساني در ماشين ظرفشويي بشوييد.
* براي تميز کردن هودهايي از جنس فلزهاي اکسيدنشدني هم ميتوانيد از موم عسل استفاده کنيد.
* کثيفي را که روي پره هاي فن جمع شده است، با مواد شوينده تميز کنيد.