اندازه گیری خلا داخل قوطی ها

فرض بر اين است که محتويات قوطي تحت خلا بوده و بهمين علت ميکروب هاي هوازي که مقاوتشان بيشتر از حد حرارتي است که به آنها داده مي شود و احتمالا زنده مي مانند و در آن نمي توانند رشد کنند لذا اندازه گيري مقدار خلا يکي از کنترل هاي حساس مي باشد مقدار خلا داخل قوطي ها بايد بين 25-15 اينچ باشد و اندازه گيري آن بايد در درجه حرارت حدود 20 سانتي گراد انجام پذيرد چه در درجات بالاتر و چه در درجات پايين تر،مقدار آنرا تغيير مي دهد.

عمل دربندي قوطي توسط دستگاه سيمر:
قوطي هاي غذا پس از پر شدن و تخليه هواي آن بايد فورا به طور غير قابل نفوذ به هوا دربندي شوند تا
در آن خلا ايجاد شده و پس از استريليزاسيون از آلودگي مجدد آن جلوگيري شود.

دربندي قوطي هاي شيشه اي :
اين عمل توسط دست و يا با ماشينهاي نيمه خودکار و تمام اتوماتيک صورت مي گيرد .
دستگاه فوق از جنس کاملا استيل مي باشد مطابق شکل اين دستگاه صفحه دايره اي شکلي دارد که 3 حفره بر روي آن وجود دارد که ليوان ها در آن قرار ميگيرد و قسمتهاي مختلفي نيز روي آن نصب است در داخل قسمت پايين که بر روي شکل مخزني است موتور قرار دارد که 3 راهي در داخل آن وجود دارد که هر کدام به لوله هايي که در بالاي دستگاه قرار دارند متصل است در بالاي اين استوانه ها مکاني براي قرار گرفتن فويل ها وجود دارد وقتي که جريان شديد باد از 3 راهي وارد لوله ها مي شود به خاطر شدت زياد داخل لوله خلا ايجاد مي شود که باعث مي شود جريان باد فويل ها را به طرف بالا پرت نکند و آن را به حالت مکش به خود جذب کند سپس اين استوا نه ها با سرعت به طرف پايين بر ميگردد و فويل روي ليوان قرار ميگيرد و اين کار مجدد براي فويل هاي بدن انجام ميگيرد .

ابزار ارزيابي دربندي مضاعف:

1- ميکرومتر اندازه گيري ضخامت و طول دوخت
2- اندازه گيري ميزان خلا با فشار داخلي
3- کوليسم (ضخامت ورق هاي مختلف)
4- دربازکن ويژه يا circular can opener
5- طول دوخت =3 ميليمتر (نبايد بيش از 3/25 ميليمتر باشد)
6- ضخامت دوخت 1/45 ميليمتر دوخت سفت و محکم،1/5 رضايت بخش و 1/55 را دوخت شل و ضعيف .
7- درصد درزگيري يا overlap عبارت است از آن قسمت از درز که در آن قلابهاي سر و بدنه روي همديگر قرار گرفته اند (بريدن محل برش دوخت به وسيله اره آهن بر)